Monday, October 29, 2012

KLINIK-KLINIK HAIWAN (VETERINAR) SEKITAR TEMPAT TINGGAL ANDA DI MALAYSIA

"kat tempat saya ni ada klinik haiwan ke doktor?" ... soalan lazim setiap kali aku menjawab panggilan telefon bertanyakan lokasi klinik haiwan atau veterinar di kawasan tempat tinggal mereka. 



Ok..kalau nak mudah dan senang di zaman IT ni, anda boleh terus browse ke web MSAVA . Kat sini anda boleh dapatkan nama klinik haiwan @veterinar, alamat dan juga nombor telefon mereka. Mudahkan... Senarai yang terdapat di laman web MSAVA ini adalah klinik-klinik haiwan@veterinar yang berdaftar dengan Persatuan Doktor Veterinar Haiwan Kesayangan Malaysia ( Malaysian Small Animal Veterinary Association atau MSAVA).

Untuk yang ingin mendapatkan perkhidmatan klinik haiwan @ veterinar kerajaan, boleh ler ke laman web Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia. Kena cari sikit kat web tu. Kalau susah, cuba dapatkan nombor telefon  Jabatan Veterinar berdekatan dalam web tu dan telefon mereka untuk maklumat lanjut. 

Untuk mereka yang inginkan penjagaan, kepakaran dan kelengkapan Klinik Veterinar yang terbaik, boleh ler ke laman web Hospital Veterinar Universiti Putra Malaysia (UPM). Kat sini ada ramai pakar veterinar dan kelengkapan mereka adalah antara yang tercanggih dan termoden di Malaysia. 

Pilihan di tangan anda. Dapatkan yang terbaik dan termampu untuk penjagaan kesihatan haiwan kesayangan anda. Semoga ceria selalu!
Best Blogger Tips Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

25 comments:

ELFarahin said... Best Blogger Tips

wahhh...BEST BEST! ^^
emm...Dr, saya ada hantar email kepada Dr. :)

chicken said... Best Blogger Tips

salam..maaf menyelit.saya nk tanya,mcm mna nk ubt kaki ayam yg bengkak?ayam kesayangan saya kaki ia bengkak.sampai skrg xelok2 lg.klu ada jual ubtnya or encik tau cara nk ubatinya tlg reply comment saya,tq.(yg membaca jgn ktawakn sy ye.sy mmg mnt ayam dr kecik.hehe)

Norazian Nora said... Best Blogger Tips

salam..saye ade 4ekor anak kucing 1jantan 3betina kucing sye baru jer mati pagi tdi..sye xtau ape punca kmatiannyer,smlm sye ade kluar skjejap tgk2 bile sye blik umh jer 1bdn dh naik pucat sye tgk mcm ssh nk brnafas jer...n bile sye pegang jer die mnagis n mnjerit cm ksakitan jer...blh dr bgi tau sye ape pnce kmaytianyer

wormholewizards said... Best Blogger Tips

Jangan sesekali berkunjung ke A'sta Katz (Jalan Suakasih 1/2, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras berdekatan Aeon Cheras Selatan). Pemilik premis yang sangat angkuh, riak, dan kurang ajar. Saya tak beli apa2 pun sebab dia awal2 lagi dah halau saya dan juga sempat menengking ibu saya sebelum kami beredar.

Panjang kisahnya, pendekkan cerita dari mula saya jejak kaki memang dah perasan tak dialu2kan setelah dia melihat kucing saya hanya baka kucing jalanan, bukannya kucing jenis eksotik yang banyak terpamer di premis tersebut. Dan juga dia mengaku terlalu sibuk untuk melayan saya. Bagi saya, seorang pakar tidak harus memilih pengguna dan jenis kucing. Amat tidak professional. Gaya percakapan memang jelis yang dia berasakan dia seorang "elit". Niat datang untuk dapatkan rawatan untuk si kecil, tapi dihalau pula kita.

Kepada pemilik kucing yang tinggal berdekatan, banyak lagi alternatif di Balakong yang menawarkan servis yang lebih baik dan mesra. Mungkin satu hari nanti saya akan bertandang ke klinik Dr. untuk mendapatkan khidmat nasihat dan ubat-ubatan.

siti norzahera said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum doktor haiwan, hehe.. saya zahera orang baru di blog ni salam perkenalan. saya melawat blog ni untuk cari klinik berdekatan rawang selangor, atau selangor atau kedua-duanya sekali. saya ada kucing 6 ekor kucing yang datangnya dari belakang rumah. akibat kemanjaan dorang dan umi juga ayah lembut hati bela dorang siap bagi "whiskas" lagi. bagi saya x kisah kalau kita x berduit dan x kaya asalkan kita ikhlas terhadap makhluk lain. pernah sekali tu x berduit utk bg kucing makan tapi saya bg ikan goreng yg kita makan dekat dia sikit je. saya tahu dia orang nampak macam x ada perasaan tapi saya dapat bayangkan dia orang akan balas balik apa yang kita buat dekat akhirat nanti. dia orang sebenarnya x lah comel mana ada kurap dan buta mata tapi tangan saya x rasa kotor belai diaorang walaupun saya ada rekod penyakit kulit tapi boleh diatasi dgn ubat dan doa Allah s.w.t. sebenarnya ayah saya bomba dan agak kasar jadi mungkin saya ikut genetik ayah yang x takut pada kekotoran dan x kisah apa akan jadi asalkan disisi Allah s.w.t. hari ni saya fikir dorang mesti perlukan doktor untuk merawat jadi itu lah niat saya sebenarnya nak cari klinik untuk merawat depa ni semua utk kesihatan rapi walau x berapa nak rapi. insyaAllah thanks ya kerana membaca dan mengizinkan saya ke blog ini. oh ya boleh saya tanya. ehem2.. hm.. kat mana saya nak x ray depa ni? sebab yg sekor ni macam x okey bernafas ikut mulut nak telan pun susah. kesian dah la mengandung. nak kata selesema x ...syriut...syriut..pun. kesian betul mata macam menangis. tolong balas ya. saya nak tahu tempat je nanti saya datang dgn trak bomba. hehe. thanks,salam akhir.

Princess Sidah said... Best Blogger Tips

Mintak tolong....macam mane nak buat dgn bayi kura2 sye...x nk makan...jemur dgn matahari pon dye lari pg tmpt redup...cengkerang dye sudah lembik...mata dye dah seminggu x bukak...dye jalan pon ttp mata...da x tahu nk buat cmane...tolong saye...plz

Princess Sidah said... Best Blogger Tips

Mintak tolong....macam mane nak buat dgn bayi kura2 sye...x nk makan...jemur dgn matahari pon dye lari pg tmpt redup...cengkerang dye sudah lembik...mata dye dah seminggu x bukak...dye jalan pon ttp mata...da x tahu nk buat cmane...tolong saye...plz

Black Girl said... Best Blogger Tips

macam mna nk buat dgn anak kucing yang tak nk mkan dn minum apa pun... sy tak tau dh nk buat mcm mna..

Black Girl said... Best Blogger Tips

macam mna nk buat dgn anak kucing yang tak nk mkan dn minum apa pun... sy tak tau dh nk buat mcm mna..

Black Girl said... Best Blogger Tips

macam mna nk buat dgn anak kucing yang tak nk mkan dn minum apa pun... sy tak tau dh nk buat mcm mna..

Fuadsulaiman Mohd said... Best Blogger Tips

Saya ada terjumpa seekor kucing..yg sakit..akibat mcm ketumbuhan kt perut dia...tapi rasanya dh pecah...klinik mana yg boleh rawat ye...segala kos akan saya tanggung..kesian tgk kucing tu...boleh teks/call/whatapps saya 017 2192281

Fuadsulaiman Mohd said... Best Blogger Tips

Saya ada terjumpa seekor kucing..yg sakit..akibat mcm ketumbuhan kt perut dia...tapi rasanya dh pecah...klinik mana yg boleh rawat ye...segala kos akan saya tanggung..kesian tgk kucing tu...boleh teks/call/whatapps saya 017 2192281

Fuadsulaiman Mohd said... Best Blogger Tips

Saya ada terjumpa seekor kucing..yg sakit..akibat mcm ketumbuhan kt perut dia...tapi rasanya dh pecah...klinik mana yg boleh rawat ye...segala kos akan saya tanggung..kesian tgk kucing tu...boleh teks/call/whatapps saya 017 2192281

Fuadsulaiman Mohd said... Best Blogger Tips

Atau boleh bg pendapat nk antar ke klinik mana

Fuadsulaiman Mohd said... Best Blogger Tips

Atau boleh bg pendapat nk antar ke klinik mana

aina's said... Best Blogger Tips

Saya pernah pergi kesana.pemilik dia memang pelik and saiko saya tengok.takut saya nak duduk kedai dia lama2.jawap macam nak tak nak.layan pun tak.memang tak la saya nak jejak kaki kesana lagi

NISA MODS said... Best Blogger Tips

kucing saya kaki besar sebelah, bengkak dan ada kesan luka. saya rasa tulang patah. mcm mana rawatan untuk kucing saya ni?

Baby Bucuk said... Best Blogger Tips

Tolong sy,kucing sy mulut dia berlubang kt leher dia blah kanan.nak mkn minum susah....xde sapa nk jaga.tu cuma kucing jalanan yg tumpang rehat dah berapa hari kat pondok Guard sy.sy xtau nk buat apa....Ni no fon sy jika ada yg sudi membantu sy..0172663852-Nurul.bangi.salam..

Qays Damia94 said... Best Blogger Tips

Kucing saya terkena bisul dan sudah berjumpa dgn doktor vet. Yg saya musykil boleh ke saya balut luka bisul tu? Tolong respons secepatnye ye. Terima kasih.

cintahondabulat said... Best Blogger Tips

Salam..sy punya kucing terdapat something KT buntutnye seperti tali yg berpintal...adkh is berupa usus.. Mohon penjelasan..n berapakah kos yg d caj oleh klinik veterinary kerajaan

Unknown said... Best Blogger Tips

Salam...sy nk tnye..kucing sy jntn...knp bulu kucing dkt tut tut berbau hncing..dan merah2...adkah dia sakit dekt area tu dan xleh mnhan kencing,??

Unknown said... Best Blogger Tips

Salam...sy nk tnye..kucing sy jntn...knp bulu kucing dkt tut tut berbau hncing..dan merah2...adkah dia sakit dekt area tu dan xleh mnhan kencing,??

CODODO VIỆT NAM said... Best Blogger Tips

Tiếng anh cho người đi làm
Tiếng anh cấp tốc
Luyện thi toeic tại hà nội
Tiếng anh cho người lớn tuổi
Tiếng anh cho người mới bắt đầu
Học tiếng anh tại hà nội
dạy tiếng anh cho doanh nghiệp

Wenny FM said... Best Blogger Tips

Halo,
Perkenalkan, Nama saya Wenny
Saya adalah development dari ForexMart, Kami melihat website anda dan kami ingin mendiskusikan kerjasama kemitraan dengan Anda. 
Boleh saya minta kontaknya untuk menjelaskan lebih lanjut atau anda bisa langsung menghubungi saya ke wenny@forexmart.com, terimakasih

Sha memey said... Best Blogger Tips

Hyee.. sy dh 2 kali berkunjung kt sana.. owner berlagak, angkuh gila.. xtahu ape masalah dia terlalu angkuh... masih tergiang2 di telinga dia ckp "mintak maaf lah sy xrespect 1 pun peniaga cat supplier kt malaysia nih" sbb kedai2 lain ade jual baju, accessories semua.. kedai ko dlu bnyk barang tp sebab angkuh sngt kot skg tinggal jual mkanan kucing je lps tu brg2 smua dh berabuk.. kucing2 dia pun nmpk xsihat skg.. how people gonna respect you if you are not respecting others... saiko weh owner dia..

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment