Thursday, February 24, 2011

SEBAB APA AKU BUAT BLOG?

Satu soalan penting sebenarnya kepada seseorang blogger. Kenapa aku buat blog? Best sangat ker jadik blogger? Cool ke beb? Heh...aku buat blog sebab banyak sangat masa lapang. Lagi satu senang aku tulis benda2 atau perkara2 yang penting yang boleh dijadikan rujukan atau panduan di masa akan datang. Kalau tulis note kat buku atau kat kertas, mungkin boleh misplace atau hilang. Bila tulis kat blog, that's it...sumer kekal online. Tu je sebab utama aku tulis blog nih..hehehe

At the same time, blogging ni sebagai terapi mental. Takde la asik nak memendam rasa macam kura2 tak dapat air. Kalau korang nak buat blog, buat je. Pedulik apa orang kata. Kalau orang tak nak baca, ko sendiri baca..apa ada hal. Lama-kelamaan nanti ada ler follower2 yang mengikuti perkembangan korang. Tak caya?...cuba dulu baiii!

Boleh buat duit ke dengan blogging nih. Yerp..memang boleh buat duit. Tu pun bergantung kepada trafik yang masuk. At the same time korang bleh la promote apa yang patut. Ada banyak agensi pengiklanan kat luar sana. Tanya je Pokcik Google...free je dia jawab kang. Affliate juga boleh menyumbangkan hasil. Pada aku pendapatan blogging ni sebagai sampingan jek. Banyak menda lain lagi yang lebih penting dan menjadi keutamaan. 

Ada banyak platform untuk blogging nih. Pilih je ler. Ada orang suka pakai Wordpress. Macam aku suka pakai Blogspot. Terpulang kepada diri memasing. Tepuk dada tanya selera. Toksah ikut2 orang. Pedulik setan dengan sumer tuh...hehehe

Kesimpulannya...aku blogging nih untuk penuhkan masa lapang aku je. That's it!
Best Blogger Tips Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

0 comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment