Wednesday, July 13, 2011

MY NEW GADGET : NIKON CLOSE-UP SPEEDLIGHT COMMANDER KIT R1C1


Wahhhh..apo bondo eh tu? Hehehe...speedlight je bro. Speedlight untuk kerja2 makro@mikro aku. Bendanya macam kat atas tu. Sebenarnya tak terniat pun nak tapau satu set. Memang dah ada budget RM1.8K...tapi untuk beli speedlight je. Satu hari tu aku surf Photomalaysia.com, ternampak lak satu mamat ni nak jual Nikon R1C1 dia complete set dengan harga RM1.8K. Tanpa fikir panjang terus call dan jumpa this mamat at The Curve.

Lepas belek2 dan borak2, aku puas hati. Walaupun barang dah berusia 3 tahun, tapi hanya baru pakai 3 kali. Pandai mamat ni jaga barang...calar pun takde. Oleh kerana aku datang jauh daripada Seremban, dia diskaun lagi RM100. Harga last deal yang aku dapat ialah RM1.7K. Shake hand then go home. Yahoooooo!

Apa yang aku dapat dalam box tu? Item macam dalam gambor bawah nih ...








Terkial2 jugak memula nak pasang kat Nikon D7000 aku. Lepas tengok manual sumer...dah boleh pasang. Yess! Aku pasang dengan lens Tamron 60mm f/2, Kenko 1.4X teleconverter dan jugak 20mm extension tube. Ni lah gambar2 hasil mengujilari gadget sekenhen nih....pueh hati den baiiii!


Bertanduk Orkid bini aku... :P Ladybird Wasp Kerengga Bunga senduduk DSC_6800 Best Blogger Tips Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

2 comments:

Adif said... Best Blogger Tips

wow... your pictures are marrr veeerr leess..

Hisham Marmin said... Best Blogger Tips

@Adif

Thanks Adif!

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment