Thursday, May 19, 2011

MY NEW MACRO-RIG SETUP



Miahahahaah...aku baru setup new macro-rig. Harap2 ok ler. Dah diuji dalam bilik (subjek pegun dalam gambar atas tuh)...ok so far. Nanti nak uji pulak pada subjek yang hidup. Benda ni kena test kat luar jugak....baru kita tau cemana kesan cahayanya.

Untuk subjek macro/micro, kita akan berusaha untuk hilangkan bayang yang wujud. Atau jadikan bayang itu 'smooth'. Dalam pada masa yang sama, kita elakkan kawasan2 'burn-out' atau over exposed. Takut nanti detailnya hilang.

Anyway, bawah nih adalah gambor macro-rig aku buat sementara nih. Dulu2 aku pakai pinggan polisterin jek...hehehehe. Ada member dah review setup baru aku nih...dia komen - macam nak gi berperang!!!! ...hahahaha





Let's ROCK bebeh!!!! :P Best Blogger Tips Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

0 comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment