Wednesday, May 25, 2011

NASI ARAB DAMSYIK @ SEREMBAN



Huhuhu...hari tu, sepupu aku ngajak aku makan nasi arab kat Nasi Arab Damsyik. Kedai tu sebenarnya sejengkal jek daripada rumah aku. Tapi dek kerana selalu bila lalu kat depan restoran tu, nampak ramai benor orang...tu yang buat aku malas nak singgah. Tempohari memang rezeki ler. Ada lak orang yang ngajak...makan preeee! yehaaaaaaaa!

Ok..restoran ni memang menyediakan nasi dan minuman arab. Jangan mimpi nak carik nescafe kat sini. Menu2 dan harganya adalah seperti kat bawah nih...jadik senang ler korang nak buat budget gi makan. Jangan main rodah yo. Kang tak pasal kono cuci pinggan...hehe



Hmmm...aku pun order ler wahid set - kambing dengan air maggo. Bau nasik beriani arab nih dah mula menyengat-nyengat kat hidung. Tah cemana laa ghupernye. Dulu selalu gak adik aku bawak aku makan kat Hadramawt kat Ampang. So far yang kat KL tuh memang sedap. Takpe...hari ni kita try kat sini...Dan akhirnya penantian aku berakhir...tibaler nasik beriani tu....


Ammaaaaa...memang masyuk!!!Dia punya aroma pun best. Tak lengah lagi...capai sudu...bismillah! Memang sodap baiiiiiiiii!. Lain kali boleh ler aku tapau untuk family pulak. Untuk korang yang nak datang sini, tempat ni mudah je. Ia terletak di pinggir jalan Paroi-Senawang. Meh ler datang sini...memang puas hati. 



Waktu perniagaan adalah seperti yang tertera kat atas tu. Selasa tutup yo! Tongah2 sodap makan, hari pulak hujan. Memang lebat ya amat. Makan dan disulami hujan bersama ribut petir...akhirnya habih nasik sepinggan...kekekeke


Semoga perniagaan restoran ini bertambah maju dan taukenya bertambah meleret senyumannya....best!

Tel: 014-2657313 / 012-9335495
Kedudukan : Coordinates: 2°43'0"N   101°58'47"E
Map

Best Blogger Tips Best Blogger Tips
  • Stumble This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Share On Reddit
  • Fave On Technorati
  • Buzz This Post
  • Tweet This Post
  • Digg This Post
  • Share On Facebook
Blog Gadgets

2 comments:

ali said... Best Blogger Tips

den dah makan, tak berapo sodap pun nasik ehhh... sodap lagi nasik bryani kek restoran nogori tuuu..

hobin said... Best Blogger Tips

28hb ni buka x?

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment